Samsung najavio proizvodnju 10nm čipova

Izvor: Scandal.rs, 24.Maj.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung najavio proizvodnju 10nm čipova

Intel je već ranije najavio da će kasnije ove godine pričati o planovima vezanim za 10nm proizvodnju čipova, a rival Samsung je sada najavio da svoju proizvodnju 10nm čipova planira da započne već naredne godine.

Samsung je potvrdio da manji nod u punu proizvodnju ulazi krajem 2016. godine, ali ne daje previše detalja u vezi sa ovim čipovima. Očekuje se da će Intel biti prvi sa 10nm procesom proizvodnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << a da će ga ostali proizvođači pratiti. Ističe se i da će 2016. godina biti godina 10nm tehnologije, te da TSMC takođe nije daleko kada je 10nm proizvodni proces u pitanju.

Južnokorejska kompanija je potvrdila i da će se čipovi, koji koriste 14nm FinFET tehnologiju, proizvoditi u četiri postrojenja, od kojih su dva locirana u Južnoj Koreji, a dva su u Americi.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.