Samsung i Epl dobili ozbiljnog takmaca

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung i Epl dobili ozbiljnog takmaca

Peking -- Prihodi kineskog proizvođača telekomunikacione opreme Huavej porasli su u prvom polugođu za 40 odsto, zahvaljujući stabilnom rastu prodaje smartfona.

Ukupni prihodi od prodaje su dostigli 245,5 milijardi juana (36,7 milijardi dolara) u periodu januar-jun, prema novim podacima kompanije, prenosi agencija Frans pres.

"Uvereni smo da će Huavej zadržati svoj aktuelni zamajac, i da će čitavu godinu imati pozitivnu finansijsku poziciju", izjavila je finansijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktorka Huaveja Sabrina Meng.

Huavej je jedan od vodećih provajdera mrežne infrastrukture u svetu, a prodaja njegovih potrošačkih proizvoda, među kojima i smartfona, porasla je prošle godine za 73 odsto, na 129,1 milijardu juana.

Hauvej je prošle godine držao više od osam odsto udela u svetskom tržištu smartfona, zahvaljujući čemu se našao na trećoj poziciji, iza Samsunga i Epla, prema ovogodišnjem izveštaju kompanije Internešnel data korporejšn.

Neto profit Huaveja je u 2015. godini porastao za 33 odsto na godišnjem nivou, na 36,9 milijardi juana, dok su prihodi uvećani za 37 odsto, na 395 milijardi juana.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.