Samsung blizu 10nm proizvodnom procesu

Izvor: ITsvet.com, 28.Maj.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung blizu 10nm proizvodnom procesu

Samsung je na svom kompanijskom događaju u Velikoj Britaniji saoprtio da je gotovo spreman da počne proizvodnju čipova za mobilne uređaje koristeći svoj 10nm proizvodni proces. Samsung je najavio da će početi proizvodnju nove generacije čipova 2016. godine, ali za sada još nije poznat niti potvrđen tačan datum. Kompanija navodi da bi nova tehnologija proizvodnje čipova mogla da obezbedi značajne prednosti kada je reč o površini čipova, performansama odnosno potrošnji energije. Samsungovi trenutni vrhunski čipovi se grade korišćenjem 14nm tehnološkog procesa i ovi čipovi se ugrađuju u smart telefone kao što su Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

TSMC pravi 10nm pilot liniju u junu

Izvor: ITsvet.com, 28.Maj.2015

Kompanija TSMC je najavila da će uspostaviti svoju 10nm pilot liniju u okviru svoje 12-inčne wafer fabrike u mestu Hsinchu, severni Tajvan od juna meseca. TSMC će pokušati svojim čipovima građenim u 10nm tehnološkom procesu da privuče kompaniju Apple da angažuje ovu kompaniju u razvoju A10 procesora...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.