Počelo glasanje publike na konkursu „Budi kao Tesla“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Jun.2016, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo glasanje publike na konkursu „Budi kao Tesla“

BEOGRAD – Deset najboljih radova osnovnih škola širom Srbije izabrano je u završnici konkursa „Budi kao Tesla“

Najoriginalniji projekti prema mišljenju stručnog žirija predstavljeni su na zvaničnom sajtu projekta www.budikaotesla.rs. Svi zainteresovani za svoje favorite mogu da glasaju do 8. jula i pomognu nekoj od škola da osvoji Samsung digitalnu učionicu.

Poštovaoci lika i dela Nikole Tesle neke od ovih radove će imati prilike da vide u okviru programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << velike izložbe „160 godina od rođenja Nikole Tesle“ koja je otvorena na Kalemegdanu.

Ova izložba posvećena životu i delu najvećeg srpskog naučnika će trajati sve do 15. jula. Centralna manifestacija proslave jubileja zakazana je za 10. juli, dan Teslinog rođenja, kada će biti proglašena pobednička škola koja je dobila najviše glasova publike. Na proslavi 160. godina od Teslinog rođenja na Kalemegdanu će po prvi put u Beogradu biti izložen Teslin transformator kao i prezentovani radni modeli i eksponati iz Muzeja Nikole Tesle. Tokom trajanja programa posetioce očekuje i uključenje iz Teslinog naučnog centra u Njujorku.

Samsungov projekat „Budi kao Tesla“ je motivisao veliki broj mališana da razmišljaju o Teslinim pronalascima i istraživačkom životu. Interesantno je da su svoje kreativne radove inspirisane Teslom poslale i obrazovne institucije koje nisu imali pravo da uđu borbu za glavnu nagradu; škola „Stevan Jakovljević“ iz Paraćina koja je već ranije dobila Samsung digitalnu učionicu, predškolska ustanova „11.april“ iz Beograda i grupa mališana iz Ciriha pokazali su veliku kreativnost i posvećenost Teslinim idejama.

Projekat „Budi kao Tesla“ je samo jedan u nizu projekata koje je pokrenula kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kako bi obeležila ovaj značajan jubilej.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti poluprovodnika i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com

Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.