Očekuje se manji broj tablet modela

Izvor: ITsvet.com, 27.Nov.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se manji broj tablet modela

Budući da se pokazalo veoma teško ostvariti zaradu prodajom tablet računara, kompanija Asustek Computer donela je odluku da smanji broj novih modela koji će biti predstavljeni u toku naredne godine, a sličnu odluku planiraju i Samsung Electronics i Lenovo. Potražnja za tablet računarima na globalnom nivou jenjava zbog toga što se tržište bliži tački zasićenja, dok je konkurencija u vidu pametnih telefona sa velikim ekranom i jeftinih notebook računara sve veća. Čak se i nepoznati proizvođači jeftinih tablet računara povlače sa ovog tržišta.
Pogledaj vesti o: Lenovo

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Proboj tablet računara je završen

Izvor: ITsvet.com, 28.Nov.2014, 12:40

Čini se da je došlo vreme da se pozdravimo sa probojem tržišta tablet računara koja je do skoro bila aktuelna, budući da nekada najdominantniji Apple iPad beleži veliki pad potražnje i isporuke širom sveta. Isporuke tablet računara na globalnom nivou zabeležiće rast od samo 7.2 odsto u toku...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.