Galaxy S6 podbacio, Samsung spušta cene!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galaxy S6 podbacio, Samsung spušta cene!

Dobra vest za one koji nameravaju da kupe najjače Samsung telefone.

Analitičari veruju da je za loš Samsungov kvartal, odnosno poslednje tromesečje, kriva spora proizvodnja koja nije uspela da isprati zahteve kupaca za modelom Galaxy S6 Edge. Dvostruko zakrivljen displej i metalan, premijum dizajn sa staklom privukli su mnoge kupce, koji nisu bili oduševljeni što moraju da čekaju na isporuku, a ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sada situacija nije mnogo bolja, kaže Android Authority portal prenoseći The Washington Post.

Samsung je izgubio neke od kupaca i zbog izuzetno visokih cena svojih uređaja, koji jesu dobili unapređen dizajn i kvalitetniju izradu, ali kupci toliko nisu bili spremni da plate.

Samsung sad, pred najavu modela Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge+ planira da značajno smanji cenu modela Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, a u saradnji sa kompanijama širom sveta proizvodi opremu koja omogućava duže trajanje baterije i dodatni microSD slot do 128 GB.

Korejski gigant je objavio da je profit oboren na 4.93 milijarde dolara. Samsung je saopštio da mobilna divizija očekuje "teško poslovno okruženje" u drugoj polovini godine, ali da planira da održi nivo prodaje "prilagođavanjem cena modela S6 i S6 Edge" uz uvođenje novih modela visoke klase Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge Plus. Samsungovo "otpakivanje" će zbog toga biti održano nešto ranije nego što je uobičajeno - u Njujorku 13. avgusta se očekuje prezentacija novih modela.

Južnokorejski Samsung već pet uzastopnih kvartala beleži pad neto profita, mahom u svetlu snažne konkurencije na prezasićenom tržištu smartfona na kom je godinama dominirao. Profit iz poslovanja je istovremeno smanjen 4.03 odsto na 6.9 biliona vona, a prihodi 7.3 odsto na 48.5 biliona vona.  Samsung se suočava sa dvostrukim konkurencijom američkog rivala Apple na tržištu smartfona vrhunskog kvaliteta i kineskih kompanija poput Xiaomi-ja na tržištu pametnih telefona srednje i niže klase.

Uprkos usporavanju prodaje, Samsung je u drugom kavrtalu ostao vodeći svetski prodavac smartfona, sa tržišnim udelom od 21.7 odsto, pokazalo je istraživanje kompanije IDC.

Trenutna cena Samsung Galaxy S6 u Srbiji je 832 evra za 32 GB izdanje, 1.040 evra za 64 i za 128 GB čak 1.090 evra, dok su cene S6 Edge još više: 1.090, 1.170 i 1.335 evra!

Koliko će cene u Srbiji biti oborene i da li će se to desiti videćemo uskoro. Premijera Galaxy S6 Edge+ i Galaxy Note 5 biće već 13. avgusta!

Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.