Ekran - najveći adut Samsung Galaxy Note 7

Izvor: B92, 12.Avg.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekran - najveći adut Samsung Galaxy Note 7

DisplayMate kaže da je Samsungov fablet koji bi uskoro trebalo da se pojaviti na tržištu dobio odlične ocene u gotovo svim kategorijama.

Galaxy Note 7, koji će se naći u prodaji krajem avgusta, opremljen je QHD SAMOLED ekranom dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra) i rezolucije 2.560 x1.440 piksela. Ekran je zakrivljen na ivicama.

U DisplayMateu kao prednost, između ostalog, ističu mogućnost izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između četiri načina prikazivanja boje (umesto samo jednog, kako je na većini pametnih telefona i tablet računara. Jedan od tih načina omogućava, recimo, prikaz sadržaja u rezoluciji 4K na 4K UHD televizorima.

Galaxy Note 7 izdvaja se i po širini raspona boja koje može reprodukovati, kao i po osvetljenju, dobrom kontrastu i niskom nivou odraza.

Ekran je zaštićen Gorilla Glass5 staklom, koje je ranije najavljivano kao trajnije i otpornije od prethodnika, kao i Edge Panel funkcijom na bočnoj ivici koja jednim dodirom omogućava pristup aplikacijama, vestima i funkcijama kao što su kontakti, kalendar ili prednja kamera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.