Sajam zapošljavanja u Vranju

Izvor: RTS, 30.Nov.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zapošljavanja u Vranju

Na drugom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja u Vranju, šesnaest poslodavaca je tražilo oko sto radnika. Interesovanje je veliko, u proseku na jedno radno mesto konkuriše 10 kandidata. U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, prezentovan je i donatorski program "Pokreni se za posao".
Pedesedosmogodišnji Staniša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Anđelković iz Vranja na birou rada je tri godine. Biografiju popunjava na sajmu, radio je skoro četiri decenije u više fabrika. Do penzije mu je, kaže, ostalo još pet godina.

"Došao sam da pitam za majstora šiveće mašine ili rukovalca parnih kotlova. To sam radio za celo svoj vek, to znam da radim", kaže Staniša Anđelković.
Mnogi su svoju biografiju već pripremili, konkurišu kod više poslodavaca. A najveće šanse imaju zanatlije, šivači, krojači, zavarivači.
"Ja imam treći stepen stručne spreme, došao sam za konfekciju da pitam, šivač ili peglač, bilo šta da radim. Ne mora da bude u struci, neka bude nešto drugo, samo da je posao", kaže Dalibor Maksutović.
"Odziv kandidata na našem štandu je odlična, a prosek kandidata ćemo videti prilikom pregledavanja liste", kaže Nebojša Kostić, kompanija "Jumko".
Traže se radnici sa iskustvom, a za početnike u poslu predstavljen je program "Pokreni se za posao", koji pomaže ljudima sa dobrom idejom da započnu ili unaprede posao.
"Dajemo bespovratna sredstva u iznosu od 250 hiljada dinara, sa učešćem od 20 odsto. Svi preduzetnici imaju našu podršku u vidu promocije, obuka", kaže Jelena Petrović, Nevladina organizacija "Eneka".
Sredstva za samozapošljavanje izdvaja i Nacionalna služba za zapošljavanje.
"Sredstva koja su subvencije, koja se daju za samozapošljavanje, otvaranje novih firmi, tu su lica dobijala po 180 hiljada dinara. Imamo i za već postojeće firme koje budu zapošljavale radnike, takođe subvencije, za novootvorena radna mesta", kaže Darko Janković, direktor filijale NSZ u Vranju.
Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u Pčinjskom okrugu nezaposleno je 25 hiljada osoba, u Vranju 7.750. U poslednje dve godine smanjen je broj nezaposlenih za dve hiljade.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranje: Veliko interesovanje za Sajam zapošljavanja

Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2016

VRANJE..U Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju  danas je održane Sajam zapošljavanja, drugi u ovoj godini...Učestvovalo je 16 poslodavaca koji mogu da zaposle stotinak ljudi na različitim poslovima...Najveću šansu da nađu posao imali su radnici obućarske, tekstilne, metalske...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.