Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U VALJEVU Hiljadu ljudi konkurisalo za 270 radnih mesta

Na tradicionalnom prolećnom sajmu zapoššljavanja u Valjevu, koji je danas održžan kao deo privredne manifestacije SPREG, skoro 1.000 nezaposlenih bilo je zainteresovano za 270 radnih mesta, koje je oglasilo 30 poslodavca.

Najvišše su tražženi radnici u proizvodnji, sportskoj infrastrukturi, građevinci, ugostiteljski radnici, prodavci, savetnici u osiguranju, komercijalisti, inžženjeri građevine, maššinstva i elektrotehnike, kao i ššivači, varioci, radnici maššinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << struke.

Slobodna radna mesta ponudili su Gorenje, trgovina Europrom, građevinske firme Kompresor ing i Kej, potom pekarsko-ugostiteljski Sistem Todorović, pa proizvodne firme Ikar i Blist, te Dom zdravlja Hemikal i Dunav osiguranje.

Među onima koji su danas tražžili posao bilo ih je od tek svrššenih srednjoškolaca do starijih osoba, kojima je ostalo nekoliko godina do penzije. Brojniji nego obično bile su sredovečne osobe bez posla, koji nisu birali ššta će da rade, već im je bilo bitno samo da se zaposle.

Prema podacima Valjevske filijale Nacionalne služžbe za zapošljšavanje (NSZ), u Kolubarskom okrugu je bez posla 13.900 ljudi, a u Valjevu ih je 8.200 nezaposlenih.

Na proššlogodiššnjem Sajmu zapoššljavanja za posao je konkurisalo oko 800 osoba za 235 radnih mesta, a njih 136 se zaposlilo u roku od ššest meseci.

Trodnevna privredna manifestacija SPREG završena je danas, a okupila je 208 izlagača, pretežžno proizvodnih firmi, iz 75 gradova i opšština Srbije i Republike Srpske (RS). Na oko 3.400 kvadrata prvi put se predstavilo 15 izlagača iz Bijeljine, kao i sedam iz Požžege.

Organizator SPREG-a je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvrššni organizator bila je po 13. put valjevska agencija "Gatti".
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.