Izvor: Danas, 08.Maj.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljeno 87 poslodavaca

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi 2015. održaće se 14. maja od 10 do 17 časova u Domu omladine Beograda, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru. Za ovu manifestaciju prijavilo 87 poslodavaca sa 1.718 slobodnih radnih mesta, 20 mesta za stručnu praksu i 166 mesta za beogradsku praksu.

Najavljujući Sajam zapošljavanja, Dragomir Petronijević član Gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, istakao je da će Grad pratiti sve poslodavce i utvrditi koliko se zaista ljudi i zaposlilo, kako bi se poslodavcima pomoglo da zaposle što više ljudi.


- Sve što smo do sada planirali u Lokalnom akcionom planu sproveli smo u delo i nadam se da ćemo zajedničkim radom, kako gradskih tako i republičkih institucija, uspeti da smanjimo nezaposlenost u Beogradu – kazao je Petronijević.

- Sve što smo do sada planirali u Lokalnom akcionom planu sproveli smo u delo i nadam se da ćemo zajedničkim radom, kako gradskih tako i republičkih institucija, uspeti da smanjimo nezaposlenost u Beogradu – kazao je Petronijević.

Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, naglasila je da je sajam iz godine u godinu sve veći, podsetivši da je 2013. na ovoj manifestaciji učestvovalo četrdeset poslodavaca, a 2014. godine svega dvadeset.

-  Sekretarijat za privredu će krajem maja pokrenuti subvencije i javni konkurs za bespovratna sredstva za proširenje kapaciteta usluga, a zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje dobili smo sredstva koja će omogućiti da se 90 osoba prijavi za praksu i 70 novih radnih mesta. Imamo i nove šaltere za zapošljavanje i pomoć privrednicima, kao i Kancelariju za brze informacije privredi- rekla je Tijana Maljković.

Tom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji između Doma omladine Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.