OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U SMEDEREVU: Svaki treći konkurent dobija siguran posao

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U SMEDEREVU: Svaki treći konkurent dobija siguran posao

Smederevska filijala Nacionale službe zapošljavanja danas je u Centru za kulturu organizovala 15. po redu Sajam zapošljavanja.

Sajam je još jednom potvrdio da je Smederevo apsolutni srpski rekorder u zapošljavanju.

Danas je na Sajmu 26 poslodavaca ponudilo 363 radnih mesta.

Po tradiciji, Sajam je izazvao veliko interesovanje Smederevaca, pa se pozivu da ga posete i eventualno pronađu posao, odazvalo preko 1000 ljudi.

Foto: Profimedia/Alamy, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Pixabay

Direktorka smederevske filijale Olga Svilar kaže da je u ponudi moglo da bude i znatno više ranih mesta, ali su ovoga puta, u dogovoru sa poslodavcima i gradonačelnicom Smedereva dr Jasnom Avramović odlučili da u ponudi budu samo ona radna mesta koja se realno popunjavaju do kraja ove godine.

- Znači, reč je o realnoj potrebi da se odmah angažuje tih 363 radnika - kaže Olga Svilar.

I ovoga puta, najveću pažnju su privukli štandovi velikih kompanija, Hestil, PKC i Kajzen, ali je i kod štandova manjih firmi, koje traže različite profile takođe bilo dosta zainteresovanih.

Foto: Promo

Veoma je značajno sve što radi grad Smederevo na podsticanju zapošljavanja i to se vidi, a na nama je da aktivno pratimo tu politiku zapošljavanja.

Eto, pomenute veće kompanije iznova traže radnike, proširuju poslove i po svoj prilici će se taj trend nastaviti. Uz to, ima najava da možemo da očekujemo i neke nove poslodavce.

Sve u svemu, Nacionalna služba za zapošljavanje u Smederevu ima i inače mnogo posla i zaista se trudimo da posredujemo, da obuhvatimo što više poslodavaca koji traže.

Na proleće 2017, NZS planira sledeći Sajam sa, kako kažu još većim brojem poslodavaca.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.