Najviše poslova za mašinska i metalska zanimanja

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Nov.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše poslova za mašinska i metalska zanimanja

Dvadesetak poslodavaca iz Šumadijskog okruga iskazali su potrebe za zapošljavanjem preko 200 novih radnika, na Sajmu zapošljavanja koji je u prostorijama restorana «Jezero» organizovala kragujevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Najviše poslova ponuđeno je za mašinska i metalska zanimanja, od trećeg do sedmog stepena stručne spreme. U ponudi su i radna mesta za prodavce, šivače, operatere na CNC mašinama, radnike u proizvodnji, vozače.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Sajam zapošljavanja u Kragujevcu posetio je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u pratnji gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića i načelnika Šumadijskog upravnog okruga, Damjana Srejića.

Pri kraju smo realizacije svih mera aktivne politike zapošljavanja za 2015. godinu, i mogu da kažem da je realizacija svih mera negde na nivou od 80%. Zadovoljan sam visinom sredstava i naravno dinamikom kojom smo realizovali ove mere. U 2016. godini ćemo nastaviti sa istim merama koje smo sprovodili i u 2015, vodićemo računa i o tome da neke mere malo modifikujemo, u odnosu na ono što smo uočili kao probleme u sprovođenju mera u ovoj godini. Vlada je kroz usvajanje Nacionalnog akcionog plana za 2016. godinu definisala da su potencijalna raspoloživa sredstva za aktivne mere zapošljavanja i sledeće godine oko 3,3 milijarde dinara, i u tom iznosu je oko 500 miliona dinara planirano za mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Sredstva će uglavnom biti namenjena privatnom sektoru, a jedan manji deo će biti usmeren ka javnom sektoru. Naša želja je da se uključimo i u program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru i svakako razvijanje realnog sektora i podsticaj programa u toj oblasti - rekao je Martinović.

Pre početka Sajma zapošljavanja, Martinović je zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandrom Vulinom posetio preduzeće DOO «Aurea» iz Topole koje posluje u prostorijama nekadašnje fabrike konfekcije «Rudnik». Posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje - filijale Kragujevac, u ovoj firmi zapošljeno je 140 lica koja su se na evidenciju NZS prijavila po osnovu tehnološkog viška. U narednom periodu, ovo preduzeće ima potrebu za angažovanjem još 120 nezaposlenih lica.

Predsednik regionalne Privredne komore, Predrag Lučić istakao je da izuzetno važna koordinacija sveta rada i tržišta rada, da najvažniji segment svakog preduzeća predstavljaju upravo zaposleni.

- Ovakvi sajmovi pružaju mogućnost i garanciju potencijalnim investitorima da relativno brzo mogu doći do adekvatne radne snage ili da utvrde koja je radna snaga potrebna, i sa druge strane vrlo brzo izvrše potrebne prekvalifikacije, dokvalifikacije, preko Nacionalne službe za zapošljavanje - istakao je Lučić.

Današnji Sajam zapošljavanja je 19. po redu u organizaciji filijale Kragujevac, a drugi u 2015. godini. Prvi ovogodišnji sajam održan je u maju mesecu kada se predstavilo 39 poslodavaca i iskazalo potrebe za zapošljavanjem 197 lica. U periodu od šest meseci, između dva sajma, uz direktno posredovanje, zaposlilo se 82 lica, ili 42%.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.