LAKO DO POSLA Novi Zeland traži 50.000 radnika, najviše u IT sektoru

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAKO DO POSLA Novi Zeland traži 50.000 radnika, najviše u IT sektoru

Novom Zelandu nedostaje 50.000 radnika, od čega najviše stručnjaka u informativno-tehničkom sektoru. Ministarstvo biznisa, inovacija i zapošljavanja ove zemlje objavilo je na sajmu u Sidneju poziv svim zainteresovanim radnicima da se u naredne dve godine prijave za posao. S obzirom na to da u Srbiji ima nešto preko 11.000 IT stručnjaka, šanse da dobiju posao u ovoj zemlji su velike.

Tamošnja IT industrija beleži brz rast, a orijentisani su uglavnom na radnike iz obližnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Australije, kao i na novozelandske iseljenike koje bi se na taj način vratili kući.

- Naša ekonomija cveta i neke od naših kompanija rastu brzim tempom. Potrebni su nam iskusni i vešti radnici kako bismo nastavili uspeh - rekao je resorni ministar Najdžel Bikl.

Na sajmu zapošljavanja u Sidneju svoju ponudu će predstaviti 35 novozelandskih kompanija, a obaviće i usputne razgovore sa kandidatima i odlučiti o onima koji im odgovaraju, prenose australijski mediji.

Među traženim zanimanjima su građevinski radnici, inženjeri, medicinari i IT stručnjaci.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.