Kompanija NIS na sajmu zapošljavanja Top džob

Izvor: B92, 05.Apr.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija NIS na sajmu zapošljavanja Top džob

Kompanija NIS podržala je ovogodišnji sajam zapošljavanja "Top džob“ koji se održava 5. i 6. aprila u Mikser Hausu u Beogradu.

NIS je ujedno i učesnik ovogodišnjeg "Top Džoba“, a na štandu kompanije svi posetioci će imati priliku da se upoznaju sa uslovima i programima zapošljavanja u NIS-u, kao i da razgovaraju sa predstavnicima kompanije.

Kandidati će takođe imati mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svoje radne biografije podnesu na štandu NIS-a ili da aplikaciju za zaposlenje pošalju elektronskim putem. U ime NIS-a, sajam je svečano otvorio Đorđe Hadži Kostić, direktor sektora za regrutaciju i selekciju kadrova koji je naglasio da su ovakve manifestacije jedinstvena prilika da se sa potrebama tržišta rada na jednom mestu upoznaju i poslodavci i oni koji traže posao.

Podrška ovom sajmu samo je deo aktivnosti koje kompanija sprovodi u cilju zapošljavanja mladih kadrova. Jedan od takvih programa je "NIS šansa“ putem kog kompanija angažuje mlade bez iskustva sa završenim fakultetom ili srednjom školom. Više od 800 ljudi je do sada prošlo kroz ovaj program, a samo ove godine u okviru programa "NIS šansa“ ugovor o radu potpisalo je 114 mladih stručnjaka.

Takođe, NIS posebnu pažnju posvećuje i onima koji bi u budućnosti mogli da primene svoje znanje u kompaniji. Tako je program stipendiranja u NIS-u do sada prošlo više od 90 studenta, koji nastavu pohađaju na srpskim i prestižnim fakultetima u Ruskoj Federaciji. Tokom trajanja programa, NIS ulaže u stipendiste kroz godišnje programe stručnih praksi, učešće u letnjim školama, terenske posete, učenje stranih jezika, a po završetku perioda stipendiranja, stipendiste očekuje zaposlenje u NIS-u.

Kompanija već pet godina sprovodi i program "Energija znanja“ putem kog ostvaruje saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, unapređuje i kreira savremene uslove za rad i na taj način uspostavlja i prilagođava studijske programe potrebama tržišta rada.

Kao kompanija koja konstatno ulaže u obrazovanje, kvalitetan stručni kadar i svoje zaposlene, NIS je u 2016. godini dobio niz priznanja koja to i potvrđuju. Za doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija koja je dobila prestižnu "Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Takođe, kompanija je dobila i prvu nagradu za Talent menadžment u Srbiji za 2016. godinu na takmičenju organizovanom od strane Stanton Chase International, a na tržištu rada NIS je prepoznat kao drugi najpoželjniji poslodavac u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.