Bogata ponuda obrazovnih ustanova i poslodavaca

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Apr.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogata ponuda obrazovnih ustanova i poslodavaca

“Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija“ na kome učestvuju brojne obrazovne ustanove, agencije za zapošljavanje i posredovanje u zapošljavanju, poslodavci, svečano je otvoren danas na Šumadija sajmu. Bila je ovo još jedna prilika da poslodavci iskažu potrebe za novim radnim mestima, a na ovogodišnjem sajmu prvi put su predstavljene potrebe za zapošljavanjem u inostranstvu kao i programi studentskih razmena i stručnih praksi u inostranstvu. Pokrovitelj sajma je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i ove godine grad Kragujevac, a podršku njegovoj organizaciji pružili su i Privredna komora Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Nalazimo se u novoj industrijskoj revoluciji koja je predvođena informaciono-komunikacionim tehnologijama i kao i svaki put, kada je reč o industrijskim revolucijama, suočavamo se sa činjenicom da imamo nedovoljan broj obučenih ljudi, stručnjaka ili ih uopšte nemamo za određene oblasti, tako da je potrebno, putem dualnog obrazovanja ili drugih mera, što se ranije zvalo prekvalifikacija, dokvalifikacija, odnosno obuke, obezbediti kadrove za potrebe realne privrede. Ono što je sigurno je da će u narednih deset godina, 60% poslova iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija će biti poslovi koji trenutno ne postoje. Dakle, mi mlade ljude obučavamo za budućnost - rekao je Dragan Sikimić, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija“ otvorio je prof.dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje. Budućim srednjoškolcima i studentima, koji se nalaze na jednoj od najvažnijih životnih raskrsnica je poručio:

Razlika između onoga što ste danas i onoga što ćete biti za tri ili pet godina, zavisiće od puta koji odaberete i kojim krenete. Od njegovog kvaliteta, zavisiće i cilj na koji ćete stići - rekao je Manojlović.

Sajam će trajati tri dana tokom kojih će se u Medija centru odvijati bogat prateći sajamski program. Tokom sutrašnjeg dana biće predstavljen švajcarski model zapošljavanja mladih kroz prezentaciju studijske posete u kojoj su učestvovali i predstavnici grada Kragujevca u okviru projekta “Znanjem do posla“, Regionalna privredna komora će organizovati predavanje o dualnom obrazovanju, Biznis inovacioni centar predstaviće rezultate rada sa posebnim osvrtom na razvoj preduzetništva mladih, a posebna sesija biće posvećena značaju inovacija za razvoj Start-up preduzeća.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.