Srbija na sajmu knjiga u Moskvi

Izvor: Studio B, 01.Sep.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na sajmu knjiga u Moskvi

U Moskvi će od 3. do 8. septembra biti održan 27. Međunarodni sajam knjiga na kome će se, posle pauze od šest godina, ponovo pojaviti i Srbija.

Kako je saopšteno, nastup Srbije na sajmu knjiga u Moskvi, centralnoj manifestaciji te vrste u Rusiji, omogućilo je Ministarstvo kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i informisanja a izvršni organizator nastupa je Narodna biblioteka Srbije.

Kako je saospsteno iz NBS-a, na nacionalnom štandu svoju produkciju izložiće 20 srpskih izdavača a za ovu priliku NBS je na ruski prevela katalog pisaca Srbije.

Na Sajmu će boraviti i tri naša autora: Mihajlo Pantić čiju je zbirku priča "Ako je to ljubav" objavila sibirska izdavačka kuća "Basko", Mirjana Novaković čiji je roman "Strah i njegov sluga" objavio "Lemaks" i Dejan Stojiljković" čiji je roman "Konstantinovo raskršće" objavila petrogradska "Azbuka".

Predviđeno je da tokom sajma predstavnici ministarstva kulture, NBS i Udruženja izdavača i knjižara Srbije imaju sastanak sa direktorom sajma knjiga N. Ovsejnikovom, a u planu je i poseta pisaca Fililoškom fakultetu Univerziteta Lomonosov gde će se susreti sa saradnicima Katedre za slovenske jezike i kulture i predavačima srpskoj jezika i kulture.

Tokom boravka u Moskvi, članovi delegacije imaće i sastanak sa urednicima Državne biblioteke inostrane literature koji su zaduženi za objavjivanje edicije savremene srpske proze u prevodu na ruski a biće organizovan i sastanak sa kulturnim, obrazovnim i naučnim delatnicima i predstavnicima ruskih medija.

Organizatori sajma knjiga u Moksvi uputili su i poziv srpskoj strani da bude počasni gost ovog sajma, navodi se u saopštenju.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srpski izdavači ponovo na sajmu knjiga u Moksvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014

Srpski izdavači, posle šest godina izostanka, ponovo će učestvovati na najvećoj smotri knjige u Rusiji, na 27. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi koji će se održati od 3. do 8. septembra, saopštilo je Udruženje izdavača i knjižara Srbije...Nastup Srbije na sajmu knjiga u Moskvi, centralnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.