Školski dan na Sajmu knjiga

Izvor: RTS, 27.Okt.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski dan na Sajmu knjiga

Na Sajmu knjiga je školski dan, namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. To je i prilika za druženje sa domaćim autorima.
Prethodna tri dana Sajma knjiga đaci su organizovano dolazili sa profesorima, bibliotekarima i roditeljima. Jedan od razloga je da se prisustvuje književnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << programima njima namenjenim, drugi da se odaberu željeni naslovi.  

"Od dečjih knjiga najviše se traži nova knjiga Uroša Petrovića 'Marta Smart' i 'Vašar zagonetki', mislim da je jedna od najprodavanijih knjiga u proteklih godinu dana 'Urnebesna fizika', tu ne možemo zaobići ni svetski hit "Tom Gejts – Moj savršeni svet", kaže Zoran Penevski iz "Lagune".
Prema njegovim rečima, ne treba zaobići ni fenomenalnu knjigu "Trinaesti zec – svevideće oko" Tanje del Rio. 
"Najmlađi uzrast najviše uzima knjige za kompjutere i programiranje za decu, to je ono što je njima najviše interesantno", navodi Nevena Kuveljić iz "Kreativnog centra".
Prema njenim rečima, profesori i vaspitači najviše uzimaju "Korak broj 5". 
"Najprodavanije knjige su iz višenagrađivanog izdanja odnosno edicija, deca čitaju srpsku istoriju", kaže Tamara Selaković iz "Pčelice". 
"Iskren da budem, knjiga nikad nije skupa, ima raznovrsne ponude, ali se može naći za svačiji džep", kaže jedan od posetilaca.  
Prema našim prvim utiscima, mnogo je više prevedene literature za decu, i sve je više priručnika kako za decu i mlade, tako i za vaspitače i roditelje.
Od malobrojnih novih naslova domaćih pisaca izdvajamo romane: "Ludvig van Mocart" Vesne Aleksić, "Ovčarsko-kablarska bajka" Raše Popova i "Olimpijski san" Silvije Otašević, treću knjigu serijala Ljubivoja Ršumovića "Izvolte u bajku sa Snežanom", zbirku priča Gorana Novakova "Šerpu svrbi testo" i zbirku poezije Dušana Pop Đurđeva "Mrnjavčevići".
Sa domaćim autorima đaci će se družiti tokom celog školskog dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ČETVRTAK na Sajmu knjiga: Školski dan, dodela nagrada, dolazi Eugen Šuljgin

Izvor: Blic, 27.Okt.2016

Peti dan 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu rezervisan je za Školski dan i bogat je programima namenjenim đacima, nastavnicima i bibliotekarima. Za one starije, između ostalog, preporučujemo promociju knjige Eugena Šuljgina...Norveški romansijer ruskog porekla, Eugen Šuljgin (75) dolazi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.