Sajam knjiga: Klio i Laguna izdavači godine

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam knjiga: "Klio" i "Laguna" izdavači godine

Nagrada za izdavača godine 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga dodeljena je danas ravnopravno izdavačkim kućama "Klio" i "Laguna".

Nagrada za izdavački poduhvat godine pripala je, odlukom žirija, knjigama "Putopisi" Grigorija Božovića u izdanju Zavoda za udžbenike iz Beograda i "Srbija, gradovi, opštine, naselja" prof. dr Stevana M. Stankovića, koje su objavili "Službeni glasnik" i "Pravoslavna reč".

Najbolje dečje knjige su "Najlepše pesme za decu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nenada Simonovića ("Tanesi") i "Lola - pas detektiv" Une Babić ("Interpres").

Nagrada za najboljeg izdavača iz dijaspore dodeljena je Narodnoj univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske i "Službenom glasniku" RS za izdavanje knjige "Petar Kočić - S planine i ispod planine i druga proza" i Književnoj zadruzi Srpskog narodnog vijeća Podgorica za delo "Apoteoza srpskim guslama" Dejana Tomića.

Posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke pripalo je delima: "Hrišćanstvo i islam" Vladete Jerotića (Ars Libri, Beograd), "Mihajlo Pupin - najveći hrišćanin među naučnicima" grupe autora (Fondacija Mladen Selak i "Preporod", Beograd) i "Hermeneutika kao politika" Stenlija Rozena ("Akademska knjiga", Novi Sad).

Specijalno priznanje za knjigu dodeljeno je knjizi "Venac od trnja za Danila Kiša" Milivoja Pavlovića ("Službeni glasnik") i trotomnom izdanju "Vizantijsko nasleđe i srpska umetnost 1-3" grupe autora (Srpski komitet za vizantologiju, "Službeni glasnik", Vizantološki institut SANU), dok je Specijalno przinanje za izdavača ponela Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva za ediciju "Povelja".

Nagrada "Bogdan Kršić" za najlepšu knjigu na Beogradskom sajmu knjiga dodeljena je ediciji "Ars Techne" Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda, u opremi Boruta Vilda.

Specijalno priznanje za mladog dizajnera pripalo je Jani Vuković za opremu knjiga izdavačke kuće "Arete" iz Beograda.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.