Počeo Sajam knjiga

Izvor: RTS, 26.Okt.2014, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Sajam knjiga

"Vreme je za knjigu" slogan je 59. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga koji je počeo u Beogradu. Zemlja-počasni gost je Narodna Republika Kina, i zbog njene impresivne izlagačke ponude, prvi put ove godine, štand počasnog gosta na 1.000 kvadratnih metara smešten je u hali 2.

Ljubiteljima knjige u narednih sedam dana predstaviće se više od 470 izlagača, od kojih su 72 iz inostranstva.

Na Sajam knjiga iz Kine u Beograd dolazi delegacija od 200 članova. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Među njima su dvanaest autora i predstavnici 60 izdavačkih kuća. U programu pod nazivom "Knjiga produbljuje prijateljstvo, saradnja gradi budućnost" zemlja-počasni gost sem susreta i tribina priređuje i tematske izložbe o dometima kineske kulture.

"Kineski i srpski pisci će razgovarati na teme koje su prilično zajedničke svim piscima sveta. To su, kako glasi naslov jedne teme, čemu i za koga pišu pisci, potom položaj knjige u doba masmedijske dominacije, govoriće se i o tokovima kineske i srpske poezije", rekao je Dragan Hamović, programski urednik Sajma knjiga.

Kada je reč o srpskoj kulturi i istoriji, program je usmeren na obeležavanje dva deka od izlaska prvih dela Vuka Karadžića - pismenice i pesmarice, 150 godina od rođenja Branislava Nušića i sto godišnjice početka Prvog svetskog rata.

"Biće i drugih tema kao što su književnost i mediji, kakva slika vlada o knjizi u našim medijima, o književnosti za decu i o stanju enciklopedistike i kapitalnih projekata u Srbiji", rekao Hamović.

Sajam traje do 2. novembra a ljubitelji knjige mogu ga posetiti od 10 do 21. Porodični dani su ponedeljak i utorak, a školski dan je četvrtak.

Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150, dok porodična ulaznica staje 600 dinara.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Indija na Beogradskom sajmu knjiga

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Okt.2014

BEOGRAD - Indija, jedna od kolevki svetske civilizacije će učestvovati na predstojećem 59. Medjunarodnom Sajmu Knjiga u Beogradu od 26. oktobra do 2. novembra 2014.. .  .  . Poslednjeg dana ove manifestacije, na kojoj je nastupila prvi put prošle godine, Indija će dobiti od predstavnika Narodne...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.