Novinarske nagrade izdavačima na Sajmu knjiga

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarske nagrade izdavačima na Sajmu knjiga

Tradicionalne nagrade, 20 po redu, akreditovanih novinara na Sajmu knjiga u Beogradu biće dodeljene najboljem izdavaču i najprofesionalnijem u odnosu prema medijima izmedju dva sajma, saopštili su danas članovi Komisije za brojanje glasova.

Ove godine, kao i prethodne, predsednik Komisije je Dragan Bogutović (Večernje novosti) jedan od idejnih pokretača ovih nagrada, a članovi su novinarke Marija Miljević-Rajšić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (TV Beograd) i Meliha Pravdić (Drugi program Radio Beograda).

Laureatima će nagrade biti uručene poslednjeg dana Sajma, a sastoje se od povelje i umetničkog dela.

Najboljem izdavaču pripašće, ovoga puta, slika akademskog slikara Dragana Stojkova, a najljubaznijem skulptura u drvetu Jove Petijevića.

Pravo glasa imaju svi novinari, fotoreporteri, snimatelji, akreditovani za Sajam knjiga. Da bi glasački listić bio važeći mora da bude potpisan (anonimnost je zagarantovana) i može da se navedu tri izdavača u svakoj od dve kategorije, pošto se za prvo mesto dobijaju tri, za drugo dva i za treće jedan poen.

Glasački listići moraju da se dostave Komisiji do subote (1. novembra) do 12 sati i ubace u kutiju u Pres službi Sajma (Hala II na spratu) jer tada počinje prebrojavanje. Odmah nakon brojanja se saopstavaju dobitnici nagrada,a uručivanje će biti priredjeno u sali nakon primopredaje Otvorene knjige koju će ambasasdor Kine predati ambasadoru Indije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.