Mala crvena knjižica Mao Cedunga spremna za Sajam

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mala crvena knjižica" Mao Cedunga spremna za Sajam

Izdavačka kuća Prosveta predstaviće na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 26. oktobra do 2. novembra 40 novih naslova, među kojima "Malu crvenu knjižicu" Mao Cedunga i još tri knjige kineskih autora.

Kako je u predgovoru izdanja naveo priređivač Radosav Pušić, izbor izreka i misli Mao Cedunga "Mala crvena knjižica" koja će ove godine ispuniti pola veka od prvog pojavljivanja, predstavlja svedočanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednog vremena, ali jednim svojim delom daleko nadilazi to vreme.

Pušić je podsetio da je deo popularne kulture u Kini, kao neka vrsta sociološko-psihološkog fenomena koji je započeo '90.tih godina 20. veka, oživeo ikonografiju Kulturne revolucije (1966-1976) i jedan od najtragičnijih perioda savremene kineske istorije.

Kako je u predgovoru naveo, kult Mao Cedunga koji je negovan za vreme njegovog trajanja poseban je kamenčić u mozaiku Kulturne revolucije, a kinesko društvo danas po mnogo čemu daleko nadmašuje najsmelije Maove snove.

"Opravdano je pitati da li bi se ijedna od takozvanih modernih ideja ostvarila bez bolnog reza koji je u kinesko društvo zasekao Mao", piše u predgovoru izdanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

59. Sajam knjiga: Kreativni centar – više od 60 novih izdanja

Izvor: DANuBeogradu.rs, 23.Okt.2014

Na ovogodišnjem 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Kreativni centar predstaviće više od 60 novih i originalnih izdanja. Knjige za predškolce Za najmlađe čitaoce Kreativni centar pripremio je slikovnice „Ko je to gladan?“ i „Gde je moja mama?“ iz edicije ‘Radoznali .. Više.. The...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.