Indija ili Rusija, ko je zemlja-gost idućeg Sajma knjiga?

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija ili Rusija, ko je zemlja-gost idućeg Sajma knjiga?

Kako se nezvanično može saznati na 59. Međunarodnom Sajmu knjiga u nedelju neće biti primopredaje "Otvorene knjige" između predstavnika zemalje gosta ovogodišnjeg (Kine) i idućeg sajma, iako je to prethodnih godina bila normalna pojava.

Za sada nije bilo zvaničnih saopštenja, ali kako se neformalno može čuti Indija, koja je trebalo da bude zemlja gost sledeće godine je iz nekih razloga odustala.

Spekuliše se da bi umesto nje to mogla biti Rusija. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi došlo do primopredaje “Otvorene knjige” između diplomatskih predstavnika dvaju zemalja prethodno je potrebno da prođe određena procedura.

Da li ćemo do kraja Sajma 2. novembra isaznati koja će zemlja biti gost i predstaviti svoju kulturu na sledećem, jubilarnom 60.Sajmu knjiga - ostaje da se vidi.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.