Druženje sa decom na štandu Ministarstva za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje sa decom na štandu Ministarstva za rad

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predstavilo je danas aktivnosti na svom štandu na Sajmu knjiga u društvu dece iz Ustanove za decu i mlade "Zvečanska" iz Beograda, učenika srednje škole "Artimedia" i dobitnika nagrade "Neven" za 2014.

Uz mnogo buke, smeha, pitanja, graje i muzike, dobitnici "Nevena" za beletristiku, popularnu nagradu i ilustraciju, Ivana Nešić, Robert Takarič i Aleksandar Zolotić, družili su se sa decom, čitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlomke iz knjiga, crtali i slikali sa njima.

Društvo su im pravili i pisci za decu Branko Milićević Kockica i Ljubivoje Ršumović.

Biljana Zekavica iz Ministarstva za rad rekla je Tanjugu da ministarstvo pruža punu podršku zaštiti porodice, i dece pre svega, i da koriste svaku priliku da promovišu svoje akcije, informišu javnost, obaveste o svojim aktivnostima, akcijama, programima.

Jedan od načina je i ovogodišnji sajam knjiga u okviru koga se realizuju aktivnosti vezane za decu i gde su deca učestvovala, rekla je ona.

Pored brojnih akcija, posetioci štanda su se upoznali sa aktivnostima Ministarstva, a skrenuta je posebna pažnja na decu i dečja prava.

Popularni Branko Kockica, koji uz smeh kaže da je danas podelio 3.500 potpisa deci koja su došla na sajam da kupe knjige i čitaju, rekao je Tanjugu da nije tačna konstatacija da deca ne čitaju.

"Priča da deca malo čitaju nije tačna sudeći po tome da je sajam sve puniji i puniji i lepši i lepši, a dece je sve više i više i radujem se što sam bio ovde", rekao je on, završivši sa poznatim "tatatatira!"
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.