DOBITNIK ZLATNOG AUTA „Auto Bild“ bukvalno ispunio san Veliboru Rašiću iz Gornje Trnave kod Niša

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBITNIK "ZLATNOG AUTA" „Auto Bild“ bukvalno ispunio san Veliboru Rašiću iz Gornje Trnave kod Niša

„Morao sam po svaku cenu da odem na Sajam automobila u Beograd jer sam početkom marta sanjao da sam dobio auto u nagradnoj igri. Nije me sprečilo ni kiša, ni loše vreme, ni to što niko od prijatelja nije hteo da pođe da mi pravi društvo“, tvrdi Velibor Rašić iz Gornje Trnave kod Niša, najsrećniji dobitnik u nagradnoj igri „Auto Bilda“ „Vozi Zlatni auto“.

On je osvojio „mazdu 3“, a nagradu mu je doneo naš proslavljeni automobilski as Miloš Pavlović koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je izvukao baš njegov kupon na štandu magazina "Auto Bild" na nedavno završenom sajmu automobila.

- Zvao sam osmoricu prijatelja, računao sam da se skupimo da podelimo troškove pa da odemo kolima na Sajam u Beograd. Nikome se nije išlo. Padala je kiša, bilo je hladno, ali to me nije sprečilo. Seo sam na autobus i otišao sam. Verni sam čitalac „Auto Bilda“ od početka a imam sve brojeve u poslednje dve godine. Tako sam i saznao za nagradnu igru, počinje ispovest Rašić.

Nije planirao da kupuje automobil na sajmu, jer je pre četiri meseca tek završio otplatu „dačije logan“, ali je želeo da se informiše o novitetima u auto industriji.

- Razgledao sam automobile oko tri sata a u prolazu pored štanda ubacio kupon za nagradnu igru koji sam dobio uz kupljeni broj magazina „Auto bild“ i popunio ga pred sam polazak u Beograd. Bila je ogromna gužva, uglavnom su mlađi momci popunjavali kupone. Ali, nada me nije napuštala sve vreme. Imao sam neki predosećaj. Vratio sam se kući iste večeri. Sutradan, za ručkom, pozvao me ženin sestrić iz Beograda i javio mi da treba da častim jer sam dobio „mazdu“.

Isprva nisam mogao da poverujem, iako sam sve vreme imao predosećaj da ću dobiti auto. Ali, kada sam otvorio sajt „Blic.rs“, uverio sam se da je tačno. Onda je telefon počeo da mi zvoni neprekidno u naredna tri sata - veli Velibor.

Novi ljubimac na četiri točka, dočekan je sa velikom radošću u porodici Rašić. A kako i ne bi kada petoro, od šestoro članova uže familije ima vozačke dozvole.

Miloševa zlatna ruka

- Voleo bih da upoznam našeg reli vozača Miloša Pavlovića, i da bude poseban gost naše porodice, jer je nagrada stigla zahvaljujući njegovoj zlatnoj ruci i uz božju pomoć. Da nije bilo njega, možda ne bih dobio automobil - kaže Veroljub.

Veliborov otac Dragoslav, najstariji je vozač u porodici, a to što je na pragu osme decenije života ne sprečava ga da sedne na moped i provoza se po selu. Voze i Rašićev brat Bojan i supruga Slađana. Stariji sin Marko, koji studira matematiku, ima svog “juga” a bez dozvole je jedino mlađi sin Miljan koji je u osmom razredu osnovne škole pa će morati da sačeka još dve godine da polaže vozački ispit.

- Nisam verovala kada sam čula. Presrećni smo. On je rešio tog dana da ide na sajam po svaku cenu. Mislila sam se: “kako te ne mrzi po ovom vremenu”, ali sam se uzdržala od komentara. Isplatilo se, veli Slađana kroz smeh. Marko, student matematike, računao je verovatnoću da baš očev kupon bude izvučen.

- Da izvuku baš njegov kupon od nekoliko desetina hiljada kupona – bilo je neverovatno. To je matematičkim jezikom rečeno da je bilo samo 10.000 kupona u kutiji verovatnoća bi bila 0,01 odsto, odnosno da ima minimalne šanse. A, eto, desilo se, kaže Marko.

Njegov Mlađi brat Miljan odmah je častio drugove bombonama u školi, čestitali su mu svi đaci pa čak i direktor škole.

- Imali smo puno srećnih dana, ali ovakvu sreću, kao porodica do sada nismo doživeli, poverava se Dragoslav.

No, tri automobila su veliko opterećenje za kućnu budžet, pa će bar jedan biti prodat.

- Ono što je sigurno –“mazdu” nećemo prodavati. Ono što smo kupili, može da se proda. Ono što smo dobili – ne. Jer, sreća se ne prodaje, zaključuje Velibor.
Pogledaj vesti o: Sajam automobila u Beogradu 2012

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.