Vlasnik Saab brenda NEVS se suočava sa peticijom za bankrot

Izvor: Moto.rs, 13.Avg.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik Saab brenda NEVS se suočava sa peticijom za bankrot

U maju mesecu se pojavila kratka vest da National Electric Vehicle Sweden(NEVS), kompanija koja je kupila pravo da nastavi da proizvodi Saab vozila ima kratkoročne probleme sa prilivom gotovine što ih je nateralo da zaustave proizvodnju Saab 9-3 modela.

Sada međutim stižu izveštaji da bi finansijski problemi mogli da budu mnogo gori nego što se očekivalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Prema izveštajima snabdevač delova za Saab vozila Labo Test je podneo zahtev pred švedskim sudom da se proglasi bankrot kompanije NEVS. Prema tužbi, NEWS duguje Labo Test kompaniji 16.320 evra koje niej platila od februara. NEVS nije želeo da komentariše ove navode ali je prethodno okrivio za svoje finansijske probleme Qingbo Investment jer nisu ispunili svoje finansijske obaveze iz ugovora.

foto © NEVS

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.