U seriji eksplozija poginulo 13 ljudi

Izvor: Studio B, 09.Apr.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U seriji eksplozija poginulo 13 ljudi

U seriji ekplozija automobila bombi u delu Bagdada naseljenom pretežno šiitskim stanovništvom poginulo je najmanje 13 ljudi, dok je 46 povredjeno, rekli su neimenovani irački zvaničnici.

Po navodima policijskih zvaničnika, četiri automobila bombe ekplodirali su u sredu ujutru u Bagdadu, pri čemu se jedna eksplozija dogodila u naselju Sadr Siti, jedna u predgradju Kazimija, jedna u naselju Šaab i jedna u siromašnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << četvrti Šamaija.

Nasilje je u porastu u Iraku, a prošle godine broj poginulih u toj zemlji dostigao je najviši nivo otkako su 2007. godine počeli da se smanjuju sektaški sukobi.

Prvi parlamentarni izbori u Iraku, od povlačenja američkih trupa krajem 2011. godine, treba da budu održani 30. aprila.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U Iraku u nizu napada u Iraku 34 žrtve

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 01:42

U seriji ekplozija automobila-bombi u šitskim četvrtima Bagdada i u gradu Numanija, 80 kilometara južno, juče su poginula 34 čoveka, a desetine su ranjene, rekli su irački zvaničnici. ..Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, ali nalikuju metodu sunitskih grupa bliskih Al Kaidi, koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.