Saab otpustio trećinu radnika

Izvor: Capital.ba, 01.Okt.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saab otpustio trećinu radnika

STOKHOLM, Švedski proizvođač automobila Saab, koji pokušava da riješi ozbiljne finansijske probleme privlačenjem novih investitora, otpustio je 155 radnika, što je gotovo trećina ukupne radne snage. Broj uručenih otkaza ipak je manji od ranije najavljenih 200, navodi kompanija, a prenosi agencija France presse. Nacionalna kompanija za električna vozila Švedske (Nevs), u kineskom vlasništvu, kreirana da kupi Saab u junu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 2012. nakon što je on proglasio bankrot, navodi da je odluka o otpuštanju radnika donijeta zbog smanjenja obima posla. Proizvodnja u fabrici na jugozapadu Švedske obustavljena je krajem maja, nakon nesupjeha Nevsa da isplati dobavljače. Kompanija koja sada zapošljava oko 400 radnika nije iznijela informacije kako napreduju pregovori sa potencijalnim novim investitorima, koji bi, ukoliko budu uspješni, mogli dovesti do nastavka proizvodnje. Švedski mediji pišu da je Nevs, čijih 78 odsto akcija drže Kineska nacionalna holding kompanija za modernu energiju i kineski grad Chingdao, u pregovorima sa indijskim proizvođačem vozila Mahindra i kineskim Dongfengom. Tanjug

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Saab otpušta gotovo trećinu radnika

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2014

STOKHOLM - Švedski proizvođač automobila Saab, koji pokušava da riješi ozbiljne finansijske probleme privlačenjem novih investitora, saopštio je danas da je otpustio 155 radnika, gotovo trećinu ukupne radne snage.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.