Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saab otišao u istoriju

Saab i zvanično odlazi u istoriju, izjavio je National Electric Vehicle Sweden (NEVS).

Međutim, vlasnici prava na Saab brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo. Tako je saopštila da će NEVS ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sljedeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godine.

Drugim rečima, Saab ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi Saab ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje Saab 9-3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namjerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svijetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda New Energi, o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.