Kakva će biti sudbina Saaba?

Izvor: B92, 25.Sep.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva će biti sudbina Saaba?

Iz Švedske i dalje nema dobrih vesti za ljubitelje automobila marke Saab, ali ni za zaposlene u toj kompaniji, s obzirom da je novi vlasnik, konzorcijum NEVS, najavio otpuštanje 200 radnika.

Mrcvarenje Saaba se nastavlja. Nakon zaustavljanja tek započete proizvodnje zbog odustajanja jednog od investitira i najava novog bankrota usled neizmirenih dugova, kompanija je saopštila da je prinuđena da otpusti 200 zaposlenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od trećine svoje radne snage, kako bi opstala.

"Ovakva odluka doneta je zbog smanjenog obima posla", navodi se u saopštenju NEVS-a, koja je od juna 2012. novi vlasnik Saaba.

"Otpuštanja će uslediti do kraja septembra kako bismo ubrzano smanjili troškove kompanije tokom perioda reorganizacije poslovanja", navodi NEVS, i dodaje da će kompanija biti u stanju da obnovi proizvodnju sa preostalih 350 zaposlenih ako pregovori sa novim investitorima daju rezultata.

Prema pisanju švedskih medija, konzorcijum NEVS trenutno je u pregovorima sa indijskim proizvođačem automobila Mahindrom i kineskom kompanijom Dongfeng.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.