Bugarska želi osam borbenih aviona gripen

Izvor: RTS, 26.Apr.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska želi osam borbenih aviona "gripen"

Tehnički vicepremijer Bugarske Stefan Janev izjavio je da je ta zemlja odlučila da započne pregovore sa Švedskom o kupovini osam novih borbenih aviona "gripen" koje proizvodi SAAB, prenosi "Rojters".
Navodi se da je ta balkanska država izabrala ponudu Švedske, a konkurisala je i Portugalija sa već korišćenim američkim borbenim avionima F-16, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opremljenim naoružanjem vojske SAD, i Italija, koja je nudila polovne borbene avione "jurofajter tajfun".

Suma potrebna za nabavku švedskih aviona procenjena je na oko 1,5 milijardi leva (836 miliona dolara).
"Očekuje se da u narednih nedelju dana bude osnovana specijalna komisija koja će se baviti pregovorima", rekao je Janev.
Navodi se da će pregovore voditi buduća bugarska vlada, za koju se očekuje da će biti formirana ove nedelje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gripen glavni favorit za novi borbeni avion RV Bugarske

Izvor: TangoSix.rs, 27.Apr.2017, 09:07

Bugarski ministar odbrane Stefan Janev potvrdio je juče da je švedska ponuda za novi bugarski višenamenski borbeni avion najbolje rangirana nakon što je radna grupa koja se bavi ovim pitanjem takođe juče dostavila Ministarstvu odbrane rezultate svoje procene ponuda koje su poslale Švedska, Portugal...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.