Praja: Ja bih Bobija, ali cenim stav selektora

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praja: Ja bih Bobija, ali cenim stav selektora

Legendarni košarkaš Dražen Dalipagić smatra da je Boban Marjanović potreban Srbiji, ali i poštuje odluku Saše Đorđevića da ga ne vodi u Rio

Foto: MN Press

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević posle mesec i po dana priprema i izborenog plasmana na Olimpijske igre odredio je 12 igrača koje će povesti u Rio.

Prilikom poslednjem skraćivanju spiska zahvalio se Marku Guduriću i Nemanji Dangubiću, ranije je zbog povrede otpao Nemanja Bjelica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a Boban Marjanović posle potpisivanja ugovora u NBA nije naknadno uvršten u nacionalni tim.

Legendarni košarkaš Dražen Dalipagić smatra da je igraču kakav je Boban Marjanović bilo mesta među "orlovima", ali poštuje odluku selektora.

"Imao sam svoj stav o Bobiju Marjanoviću, ali selektor je odlučio da ga ne zove. Mislim da nam je takav igrač potreban. Međutim, cenim stav Saše Đorđevića. Mi bolje igrače i tim nemamo i čeka nas zaista težak ispit u Rio de Žaneiru", izjavio je za "Večernje novosti" popularni Praja.

Dražen Dalipagić je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 243 utakmice, upisao je 3.700 poena i osvojio je 12 medalja, uključujući i tri odličja na Olimpijskim igrama - zlato u Moskvi 1980, srebro u Montrealu 1976. i bronzu u Los Anđelesu 1984. godine.

Oko toga da li je Đorđević trebalo da ipak povede Marjanovića, iako je izričito naglasio da će konkurisati za tim samo oni koji su od prvog dana na pripremama, mnogo se polemisalo poslednjih dana. Selektor je rekao svoje, a Dalipagić podseća da je i ranije bilo situacija kada važni igrači nisu bili u reprezentaciji.

"Mi smo kao društvo skloni raznim komentarima u ovakvim situacijama. A lako zaboravljamo na neke stvari. Kao na primer da Dule Vujošević nije mogao da računa na Dejana Bodirogu, da Moka Slavnić posle njega nije moga da računa na petoricu dobrih igrača, da su tada Miloš Teodosić i Stefan Marković bili tek debitanti, a da su danas lideri tima...", podsetio je Dalipagić.

On je, kao i većina ostalih ljubitelja košarke, pratio nastup Srbije na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Kombank areni.

"Dobro je što je kvalifikacioni turnir bio u Beogradu, što je publika videla naš tim, ali mi ne ide u glavu što je sve to moralo da nas košta mnogo novca", izjavio je Dalipagić, koji je Partizanu pre tačno četiri decenije doneo prvu titulu državnog prvaka.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.