Veoma dobra saradnja sa institucijama Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma dobra saradnja sa institucijama Srpske

BANJALUKA - Savez nacionalnih manjina Republike Srpske ima veoma dobru saradnju sa Narodnom skupštinom i drugim institucijama Srpske, dok je kvalitet saradnje slabiji sa institucijama BiH, izjavio je danas predsjednik ovog saveza Franjo Rover.

Rover je rekao novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, da ovaj savez treba imenovati članove Savjeta nacionalnih manjina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koje će verifikovati Narodna skupština.

Rover je dodao da će Savez nacionalnih manjina, u dogovoru sa Savezom opština i gradova Srpske, pokušati da obezbijedi odborničko mjesto za predstavnika nacionalnih manjina u skupštinama lokalnih zajednica na čijoj teritoriji žive nacionalne manjine.

On je najavio da će razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem o poboljšanju saradnje saveza koji okupljaju nacionalne manjine sa institucijama BiH.

Rover je podsjetio da nacionalne manjine na nivou BiH traže da članove Vijeća nacionalnih manjina na nivou BiH imenuju savezi koji okupljaju pripadnike nacionalnih manjina, što sada nije slučaj.

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka nije davao izjave, a najavljeno je da će biti objavljeno saopštenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodatno unaprijediti položaj manjina

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da će parlament Srpske uložiti maksimalne napore da bi dodatno bio unapređen položaj manjina u Srpskoj...On je u razgovoru sa delegacijom Saveza nacionalnih manjina Srpske naglasio da su vlasti Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.