Prošetajte Marsom sa Kjuriositijem (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošetajte Marsom sa Kjuriositijem (VIDEO)

NASA Laboratorija za mlazni pogon objavila je video od 360 stepeni napravljen na Marsu koji onima koji ga gledaju dozvoljava da kursorom okreću ekran kako bi proučili Mars sa mesta sa kog je rover Kjuriositi napravio snimak.

Snimak je sklopljen iz nekoliko desetina fotografija koje su upotrebljene da bi formirale celovitu sliku.

Na njemu se može videti dina Namib, koja se nalazi na oko sedam metara od kamere >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i koja se uzdiže 5 metara iznad nje. Planina Šarp se nazire u daljini.

Fotografije iz snimka nastale su 8. decembra 2015. godine, što je bio 1.197. sol (Marsovski dan) Kjuriostitija na Crvenoj planeti. Jedan sol je oko 40 minuta duži nego dan na Zemlji.

Misija istraživanja dina omogućila je na ovaj način prvi pogled izbliza na dine na nekoj drugoj planeti, tj. na dine van Zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.