Land Rover će novi Defender praviti u istočnoj Evropi?

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Land Rover će novi Defender praviti u istočnoj Evropi?

Naslednik legendarnog britanskog terenca sklapaće se u Mađarskoj ili Poljskoj, piše Fajnenšal tajms.

Potpuno novi, modernizovani Defender očekuje se 2016. godine. I dok se aktuelni model izrađuje u fabrici Solihull u Velikoj Britaniji, Land Rover će po svemu sudeći proizvodnju svog novog terenca izmestiti u neku od zemlja istočne Evrope.

Kako saznaje britanski list u opciji su Mađarska ili Poljska. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ako se Land Rover odluči za našeg severnog suseda, fabrika bi bila izgrađena u blizini Đera, gde se već nalazi pogon za proizvodnju Audija TT.

U tom slučaju, računa se na postojeću mrežu mađarskih proizvođača komponenti za auto-industriju.

Kada je reč o drugom kandidatu, Poljskoj, koja takođe ima razvijenu automobilsku industriju, Fajnenšal tajms nije precizirao u kom regionu bi Land Rover mogao da sagradi pogon za proizvodnju Defendera.

Inače, Land Rover razmatra mogućnost da pored novog modela nastavi paralelno da izrađuje i stari Defender za potrebe nekih tržišta van Evrope, ali bi se to vozilo najverovatnije proizvodilo u Indiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Land Rover bi sledeću generaciju Defendera mogao da proizvodi u istočnoj Evropi

Izvor: Moto.rs, 25.Maj.2015

Prema najnovijim informacijama, sledeću generaciju Defender modela Land Rover će proizvoditi u fabrici koja se nalazi u istočnoj Evropi...Odlazeći model proizvodi se u Solihull-u u Velikoj Britaniji, a novi model sastavljaće se u Mađarskoj ili Poljskoj. Land Rover takođe razmišlja o mogućnostima...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.