Land Rover Discovery Sport  na našem tržištu

Izvor: Autorepublika.rs, 27.Jun.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Land Rover Discovery Sport na našem tržištu

Land Rover Discovery Sport je predstavljen na auto sajmu u Parizu prošle godine, a nedavno je stigao i na naše tržište. Luksuzni terenac predstavlja nešto ekonomičniju interpretaciju koncepta Discovery Vision. Reč je o predstavniku kompaktne SUV klase, a jedan od najvećih aduta Discovery Sport modela je to što postoji u verziji sa sedam sedišta.
Na čelu pogonskih agregata su 2.2 dizel motori sa 150 KS i 190 KS koji su povezani sa devetostepenim automatskim menjačem, uz očekivano prisutan 4×4 pogon.

Kupcima u Srbiji na raspolaganju su četiri nivoa opreme, uz brojne dodatne opcije – panoramski krov, električno otvaranje prtljažnika, grejani upravljač, napredni sistem kamera “surround view” i “wade sensing” sistem sa senzorima u retrovizorima, koji obaveštava vozača o dubini vode kroz koju vozilo prolazi.


Poput ostalih vozila ovog proizvođača, Discovery Sport nudi savremene motore i kvalitetne terenske karakteristike. Prilagodljivost zahtevima kupaca u pogledu “off road” voznih karakteristika obezbeđena je velikim odstojanjem od zemlje koje iznosi 212 mm, u kombinaciji sa Terrain Response sistemom za terensku vožnju.

Pogledaj vesti o: Rover,   Pariz

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.