Uskoro na aukciji jedinstveni Rols-Rojs: Naručen specijalno za Džonija Keša

Izvor: Svet, 17.Sep.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro na aukciji jedinstveni Rols-Rojs: Naručen specijalno za Džonija Keša

On je jedan od samo pet ljudi u industriji koji su uspeli da uđu u tri velike muzičke kuće slavnih – Kuća slavnih kompozitora, Kantri kuća slavnih i Rokenrol kuća slavnih. Džoni Keš je poznat kao Čovek u crnom, a upravo je to i boja njegovog Rols-Rojs “silver šedou” automobila koji će se uskoro naći na aukciji.
Rols-Rojs za koji će sigurno biti zainteresovanih je zapravo poklon koji je Džoni Keš dobio dok je imao svoju TV muzičku emisiju na ABC kanalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet <<
Televizijska kompanija je specijalno za Keša naručila crni Rols-Rojs “silver šedou” 1970. godište koji se savršeno uklapao u stil Čoveka u crnom.
Uz automobil ide i vlasnička knjižica koja dokazuje da je automobil registrovan na Keša, ispod haube se nalazi 6.75-litarski V8 motor, nezavisno prednje i zadnje vešanje i disk kočnice. Automobil je prešao tek nešto više od 50.000km, a delovi su mu većinom originalni.
Automobil je otkupljen od Džonija Keša tokom 1980-ih godina i do danas je proveo vreme u privatnoj kolekciji, a na Beret-Džekson aukciji u Las Vegasu će se naći 25. septembra.


Izvor i foto: Moj auto
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.