Rols-Rojs snizio prognozu dobiti za 2016. po četvrti put

Izvor: Blic, 12.Nov.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rols-Rojs" snizio prognozu dobiti za 2016. po četvrti put

Britanski proizvođač motora "Rols-Rojs" snizio je danas prognozu dobiti za 2016. godinu, četvrti put u poslednjih godinu dana, i upozorio da bi mogao smanjiti iznos dividendi zbog znatnog usporavanja tražnje za rezervnim delovima i motorima za avione, izveštava agencija Rojters.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prema najnovijim projekcijama, profit "Rols-Rojsa" bi naredne godine trebalo da bude za preko 30 odsto niži od aktuelne prognoze konsenzusa analitičara, navodi britanska agencija.

Britanska kompanija, sa tradicijom dugom 131 godinu, iznanadila je investitore u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

julu kada je saopštila da će profit u odeljenju za proizvodnju motora za avione, najvrednijem sektoru koji čini gotovo polovinu profita kompanije, biti smanjen u 2016. godini.

Obaranje prognoze profita, u kombinaciji sa vešću da će upravni odbor kompanije razmotriti politiku isplate dividendi akcionarima, dokaz je izazova sa kojima je suočen novi generalni direktor kompanije, Voren Ist, koji je u julu stupio na tu funkciju, ocenjuje britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.