Rolls-Royce Phantom Serenity u čast svile kao simbola kraljevske i imperijalne moći

Izvor: Moto.rs, 03.Mar.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolls-Royce Phantom Serenity u čast svile kao simbola kraljevske i imperijalne moći

Britanski automobilski gigant Rolls Royce je na sajmu automobila u Ženevi prikazao svoj Phantom Serenity model koji karakteriše Mother of Pearl boja eksterijera koja je najskuplja boja koja je ikada ponuđena u okviru nekog RR modela.

Ovaj model je dobio trostepeni efekat bisera pri čemu je ručno poliran 12 časova od strane specijalnih stručnjaka za poliranje u sedištu kompanije sa ciljem ostvarenja izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << vozila kakvo možete da vidite na fotografijama.

Proces zvuči jednostavan, ali rezultat je fenomenalan. Ovaj model poseduje enterijer koji je potpuno unikatan i za njega je kompanija koristila brojne luksuzne materijale, između ostalih i svilu koju je nabavila diskretno iz Kine iz provincije Suzhou koja je čuvena po proizvodnji najfinije svile.

Dizajniran da oda počast istorijskog ulozi koju je imala svila kao simbol kraljevske i imperijalne moći, ovaj jedinstveni model nudi bogati enterijer koji inspiraciju crpi iz prethodnih modela koji su dizajnirani za kraljeve i kraljice.

Proizvođač navodi da možemo očekivati modernu interpretaciju evropskog nameštaja u kombinaciji sa dizajnom japanskog kraljevskog kimona.

Specijalni motivi na svili koji se mogu videti u okviru enterijera vozila su ručno slikani pri čemu je bilo potrebno 600 sati rada za svaki panel. Ostali vrhunski materijali koji su korišćeni u okviru enterijera ovog modela su drvo trešnje koje daje enterijeru vozila dodatno orjentalnu temu do je bambus takođe jedan od materjala koji impresionira u okviru kabine. Odeljak za prtljag je prekriven Arctic White kožom, dok su tepisi od istog materijala.

foto © Rolls-Royce

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.