NAJGORA GODINA OD OSNIVANJA KOMPANIJE Rols-Rojs prijavio gubitak za 2016. godinu od 4,6 MILIJARDI FUNTI

Izvor: Blic, 14.Feb.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJGORA GODINA OD OSNIVANJA KOMPANIJE Rols-Rojs prijavio gubitak za 2016. godinu od 4,6 MILIJARDI FUNTI

Britanski proizvođač motora "Rols-Rojs" prijavio je za prošlu godinu rekordan gubitak od 4,6 milijardi funti, što je najviše u istoriji korporacije.

Kompanija, u čije kupce spadaju avionske firme, oružane snage i mornarice iz više od 150 država, navodi da je prihod za cijelu prošlu godinu opao za dva odsto.

"Rols-Rojs" je suočen sa padom potražnje za servisiranjem avionskih motora i brojnim drugim problemima zbog čega je direktor Voren Ist sproveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program restrukturisanja kompanije.

Tokom proteklog mjeseca, "Rols-Rojs" je saopštio da se saglasio sa sudskim poravnanjem od 671 milion funti sa britanskim, američkim i brazilskim vlastima povodom optužbi za mito i korupciju.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.