Kodni naziv za Rolls-Royce SUV model će biti Cullinan

Izvor: Moto.rs, 02.Mar.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kodni naziv za Rolls-Royce SUV model će biti Cullinan

U svetlu potvrde da će Rolls Royce graditi svoj SUV model pojavljuje se informacija da je kodni naziv ovog projekta Cullinan. Ovaj naziv je referenca na naziv najvećeg dijamanta koji je ikada pronađen.

Uprkos pedigreu koji ovo ime ima ne veruje se da će taj naziv uspeti da se probije i nametne kao zvanični naziv Rolls Royce SUV modela ada se on >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << bude našao na tržištu. Kako god se vozilo bude nazvalo, veruje se da će ovaj model moći da generiše prodaju od oko 1500 jedinica koje bi se mogle prodavati na godišnjem nivou globalno. Poređenja radi Rolls Royce je uspeo da proda oko 4000 jedinica svojih modela prošle godine uključujući modele Phantom, Ghost i Wraith, pa bi ako se planovi kompanije ispune SUV mogao da bude njen najprodavaniji model.

foto © Rolls-Royce

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.