Prosinečki: BiH može na Evropsko prvenstvo

Izvor: RTS, 21.Nov.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki: BiH može na Evropsko prvenstvo

Robert Prosinečki je jedan od kandidata da sedne na upražnjenu klupu selekcije Bosne i Hercegovine. Nekadašnji trener Crvene zvezde ističe da "zmajevi" imaju kvalitet da ostvare potrebne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jedan od kandidata za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, smatra da je kvalitet te selekcije nesporan, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << joj je potreban novi vetar u leđa.

Fudbalski savez BiH smenio je u ponedeljak Safeta Sušića zbog loših rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a bivši igrač i trener Crvene zvezde veruje da nacionalni tim ipak ima šanse da izbori plasman na šampionat 2016. godine u Francuskoj.

"Sasvim je jasno da BiH praktično mora da dobije sve utakmice do kraja. Neće biti lako, ali isto tako ekipa ima kvalitet i može izboriti plasman na EP", rekao je hrvatski trener.

Kvalitet je nesporan. Potrebno je samo posložiti stvari, dati jedan novi vetar u leđa i napraviti dobru atmosferu", rekao je Prosinečki za portal „Kliks".

On je potvrdio da za sada nije dobio poziv od rukovodstva FS BiH.

"Jedino što znam jeste to da se u javnosti moje ime spominje u kontekstu jednog od kandidata za poziciju selektora. Međutim, nikakvih kontakata između mene i Saveza još nije bilo", kazao je Prosinečki.

Osim Prosinečkog, u užem krugu kandidata za novog selektora su Mehmed Baždarević, Amar Osim, Faruk Hadžibegić i Vahid Halilhodžić.

Fudbaleri BiH poraženi su u nedelju na gostovanju Izraelu (3:0) i posle četiri utakmice u B grupi kvalifikacija zauzimaju pretposlednje mesto sa dva boda, sedam manje od vodećih Izraelaca, a šest od drugoplasiranog Velsa.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.