Izvor: Danas, 23.Maj.2013, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talenti probijaju led

Đaci koji konkurišu za upis u specijalizovane srednje škole (matematičke, filološke gimnazije, muzičke, baletske, umetničke škole) od sutra do 28. maja mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita. Provere znanja i sposobnosti u tim srednjim školama počinju već od 6. juna, a konačni rezultati će biti objavljeni do 14. juna. Ipak, da bi se upisali u ove škole đaci će morati da sačekaju 25. jun, jer su pre toga obavezni da izađu na završni ispit iz srpskog i matematike (17. i 18. juna), kao i svi učenici koji završavaju osmi razred. S obzirom da se na testovima na prijemnom može osvojiti mnogo više poena nego na završnom ispitu, bodovi koje đaci osvoje na maloj maturi ne bi trebalo da budu presudni prilikom konačnog rangiranja.
Pogledaj vesti o: Rezultati prijemnog ispita

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MONDO ispratio osmake poslednjeg dana škole

Izvor: Mondo, 24.Maj.2013, 16:02

Osmaci u Srbiji danas provode poslednji dan u svojim osnovnim školama, spremaju se za matursko veče, ali i za polaganje ispita i upis u srednje škole. Kakvi su im utisci, da li su srećni ili tužni i plaše li se nove škole govore za MONDO...Nekoliko beogradskih osmaka reklo je za MONDO da su presrećni...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.