Vraćanje oduzete imovine žrtava Holokausta, doneto prvo rešenje

Izvor: RTS, 21.Jul.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćanje oduzete imovine žrtava Holokausta, doneto prvo rešenje

Samo pet meseci posle usvajanja Zakona koji omogućava vraćanje oduzete imovine žrtvama Holokausta bez naslednika, Agencija za restituciju donela je prvo rešenje.
Jevrejskoj opštini Beograd vraćena je imovina u centru grada koja je na početku Drugog svetskog rata oduzeta trgovcu Žigi Šternu.

Porodica Štern odvedena je na Banjicu, a potom pogubljena u Aušvicu. Njihovu imovinu proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedamdeset godina koristila je država.
Rešenjem Agencije, ona je vraćena Beogradskoj jevrejskoj opštini.
"Njegova efikasna, brza primena predstavlja čin saosećanja i razumevanja Republike Srbije prema velikim žrtvama i patnjama koje je jevrejski narod podneo tokom Drugog svetskog rata na našoj teritoriji", rekao je Danijel Bogunović iz Beogradske jevrejske opštine.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osnovana jedinica za vraćanje imovine žrtvama Holokausta

Izvor: RTS, 22.Jul.2016, 13:49

Agencija za restituciju Republike Srbije osnovala je Jedinicu za vraćanje imovine žrtvama Holokausta i donela rešenje kojim su vraćena dva poslovna prostora u centru Beograda po zahtevu Jevrejske opštine Beograd, saopšteno je iz te Agencije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.