Tajkuni sprečavaju vraćanje zemljišta naslednicima

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Jul.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajkuni sprečavaju vraćanje zemljišta naslednicima

U Vojvodini postoje "lokalni moćnici" koji koriste velike površine državnog poljoprivrednog zemljišta bez plaćanja bilo kakve naknade ili sa zakupninama koje su višestruko niže od tržišnih, objavio je 15. jula portal Agro-smart. Najveći problem kod vraćanja poljoprivrednog zemljišta je to što je nakon oduzimanja u najvećem delu sprovedena komasacija, pa su parcele izgubile mere, granice i brojeve koji su važili u vreme oduzimanja. Postupak restitucije otežava i nedostatak dokumentacije. Naslednicima je Agencija za restituciju do sada vratila 13.341 hektar poljoprivrednog zemljišta.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Tajkuni koče restituciju u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 15.Jul.2016

U Vojvodini postoje "lokalni moćnici" koji koriste velike površine državnog poljoprivrednog zemljišta bez plaćanja bilo kakve naknade ili sa zakupninama koje su višestruko niže od tržišnih, objavio je portal Agro-smart...Pozivajući se na izvore iz Agencije za restituciju, portal piše da ti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.