Izvor: Blic, 15.Sep.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Vraćanje oduzete imovine za SAD važžno pitanje

Ambasador SAD Kajl Skot posetio je danas Agenciju za restituciju i istakao dobru saradnju sa tom institucijom, navodeći da je pitanje vraćanja oduzete imovine za tu zemlju od velikog interesa.

Skot je, posle obilaska agencije, novinarima rekao da saradnja sa tom institucijom traje već godinama i da je pitanje restitucije važno za SAD zato što ima mnogo američkih građana srpskog porekla kojima je oduzeta imovina u vreme i posle Drugog svetskog rata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Imamo veliki interes za vraćanje te imovine i američki građani znaju da u direktoru agencije Strahinji Sekuliću imaju prijatelja, koji je u svom radu fer i transparentan, iako nisu uvek zadovoljni rešenjem - rekao je Skat.

Ambasador SAD je naveo da je danas sa Sekulićem razgovarao o specifičnosti pitanja aktuelnog zakona i mogućnosti rešavanja pitanja porodičnih korporacija i poljoprivrednog zemljišta, za koje je rekao da su još otvorena.

Tema razgovora, naveo je Skot, bio je i novi Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, ocenjujući da je taj propis uzor za ovaj region.

- Zadovoljni smo tim zakonom koji se već sprovodi - rekao je Skat, navodeći da je imao interesantan razgovor sa Sekulićem tokom prve posete Agenciji za restituciju.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je da je Skat dao podršku agenciji i upoznao se sa njenim radom.

- Time je dao podršku ne samo agenciji, nego i Vladi Srbije i celoj državi, da ono što mi radimo pokazuje da znamo da radimo i najsloženije poslove, da smo uspešni i da ćemo u tome uvek imati podršku - rekao je Sekulić.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot: Vraćanje oduzete imovine za nas važno pitanje

Izvor: RTS, 15.Sep.2016

Ambasador SAD Kajl Skot posetio je Agenciju za restituciju i istakao dobru saradnju sa tom institucijom, navodeći da je pitanje vraćanja oduzete imovine za tu zemlju od velikog interesa. . Skot je, posle obilaska agencije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.