Sertić: Do 1. jula znaće se sudbina 340 preduzeća

Izvor: Večernje novosti, 05.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Do 1. jula znaće se sudbina 340 preduzeća

BEOGRAD - Sudbina oko 340 preduzeća predviđenih za privatizaciju biće definisana do 1. jula, obavestio je danas ministar privrede Željko Sertić misiju Međunarodnog monetarnog fonda koju u Beogradu predvodi Zuzana Murgasova.Sertić je objasnio sagovornicima da je proces privatizacije suočen sa teškoćama izazvanim pravnim problemima, pre svega sudskim procesima koji su u toku i restitucijom.Kao otežavajuću okolnost ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Sertić je naveo i ogromna dugovanja pojedinih preduzeća, a kao primer izneo podatak da 50 preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju duguje više od četiri milijarde evra, saopšteno je iz Ministarstva privrede.Ministar Sertić je dodao da su do sada objavljeni pozivi za privatizaciju 12 preduzeća, a da će se do kraja maja to učiniti za još 15 firmi, saopšteno je iz Ministarstva privrede.Glavne teme razgovora Sertića i misije MMF-a bile su privatizacija, problemi preduzeća u restrukturiranju i stanje u javnim preduzećima.Misija MMF-a i narednih dana, do 12. maja, nastavlja razgovore o prvoj reviziji trogodišnjeg aranžmana.MMF je Srbiji 23. februara odobrio aranžman iz predostrožnosti koji obuhvata strukturne reforme i mere štednje za smanjenje budžetskog deficita.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uskoro jasna sudbina 340 preduzeća

Izvor: B92, 05.Maj.2015

Sudbina oko 340 preduzeća predviđenih za privatizaciju biće definisana do 1. jula, obavestio je ministar Željko Sertić...Sertić je objasnio misiji MMF-a da je proces privatizacije suočen sa teškoćama izazvanim pravnim problemima, pre svega sudskim procesima koji su u toku i restitucijom...Od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.