RESTITUCIJA Novosađanima vraćeno 210 nekretnina

Izvor: Blic, 15.Dec.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESTITUCIJA Novosađanima vraćeno 210 nekretnina

Agencija za restituciju Srbije ove godine je bivšim vlasnicima i zakonskim naslednicima vratila 210 nekretnina u Novom Sadu i okolini, koje su im oduzete posle Drugog svetskog rata.

Vlasnicima i naslednicima vraćeni su i sadašnji lokali, kao i poslovni prostori u okviru čuvene novosadske Tanurdžićeve palate u najužem centru grada.

U Agenciji navode da je reč o 183 poslovna prostora, 18 stanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i devet zgrada, kao i više od devet hektara šuma i skoro 25.000 metara kvadratnih neizgrađenog gradskog zemljišta.

Među vraćenom imovinom je i ona koja pripada eparhiji Bačkoj, Srpske pravoslavne crkve, imovina SPC u novosadskom naselju Futog, kao i ona koja pripada Gornjem Kovilju.

Agencija za restituciju Srbije osnovana je 2011. godine na osnovu odredaba Zakona o vraćanju (restituciji) oduzete imovine i obeštećenju.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Restitucija u NS: Bivšim vlasnicima vraćeno 210 nekretnina

Izvor: 24sata, 15.Dec.2014

Agencija za restituciju je bivšim vlasnicima i zakonskim naslednicima ove godine vratila 210 nekretnina u Novom Sadu, a uveliko se vraća i imovina po zahtevima koji su podneti ove godine...Agencija za restituciju zadovoljna je brzinom rešavanja postupaka jer kako kažu rešeno je oko 30 posto slučajeva...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.