Prvo restitucija, pa prodaja državne zemlje

Izvor: B92, 20.Nov.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvo restitucija, pa prodaja državne zemlje"

Mreža za restituciju u Srbiji uputila je premijeru Aleksandru Vučiću inicijativu da povuče iz procedure izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Mreža je upozorila daa se državno zemljište ne sme prodavati pre nego što se obavi restitucija.

"Državno zemljište se ne sme prodavati pre obavljene restitucije, jer nijedna prodaja imovine u Srbiji dokazano nije donela realne prihode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državi i građanima, već samo korumpiranim ljudima u vlasti", navela je Mreža za restituciju, a preneo portal Agrosmart (www.agrosmart.net).

Predsednik Mreže za restituciju Bogdan Veljović ocenio je da je nacrt zakona "podmetnut" Vladi Srbije na usvajanje i dodao da ga je napisala "grupica zaposlenih u Upravi za poljoprivredno zemljište".

Prema njegovim rečima, Predlogom zakona "dominiraju katastrofalno loša" rešenja, zbog čega ga treba povući iz procedure i vratiti na doradu.

"Predložena rešenja nisu dobra, preuranjena su i morao bi da im prethodi detaljan popis zemljišta", navela je Mreža u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mreža za restituciju traži od premijera da povuče zakon o zemljištu

Izvor: RTS, 20.Nov.2015

Mreža za restituciju uputila je premijeru Aleksandru Vučiću inicijativu da povuče iz procedure izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu upozorivši da se državno zemljište ne sme prodavati pre nego što se obavi restitucija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.