Protest članva Mreže za restituciju

Izvor: Akter, 30.Jul.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest članva Mreže za restituciju

Članovi udruženja građana Mreža za restituciju održali su danas protest ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na problem nepopisane državne svojine i najavili predaju inicijative u kojoj će ukazati da u Srbiji postoji više od dva miliona hektara nepopisanog zemljišta

Koordinator Mreže za restituciju Mile Antić rekao je na protestu da je ta organizacija Vladi Srbije i Ministarstvu finansija predala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zvaničnu inicijativu da se obrati pažnja na dva miliona hektara zemljišta koje nije popisano, jer to predstavlja veliki problem.

"Nažalost, imali smo prilike da u proteklih nekoliko dana čujemo komentare i izveštaj Državne revizorske institucije da je imovina nepopisana i da je stanje u državi katastrofalno, ali sa jednim pogrešnim fokusom na objekte, i to objekte koji su nesporno u državnoj svojini", rekao je Antić.

Mreža za restituciju je navela u saopštenju da su samo Ministarstvo građevinarstva i poljoprivrede i Javno preduzeće "Srbija šume" priznali da ne vode evidenciju o više od dva miliona hektara državnog zemljišta, dok postoji još 700 javnih preduzeća koji ne dostavljaju podatke o državnoj svojini.

 "Cilj takvog ponašanja vlasti jeste da se sakrije ko su zakupci, a samim tim i da po mizernim cenama rasprodaju vredne nekretnine u Srbiji", rekao je Antić agenciji Beta i dodao da očekuje da najkasnije početkom sledeće nedelje Vlada usvoji izmene predloga Zakona o restituciji i dostavi ga skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

Udruženje građana Mreža za restituciju u Srbiji najavilo je da će nastaviti proteste ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor na svoje zahteve.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.