Osnovana jedinica za vraćanje imovine žrtvama Holokausta

Izvor: RTS, 22.Jul.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana jedinica za vraćanje imovine žrtvama Holokausta

Agencija za restituciju Republike Srbije osnovala je Jedinicu za vraćanje imovine žrtvama Holokausta i donela rešenje kojim su vraćena dva poslovna prostora u centru Beograda po zahtevu Jevrejske opštine Beograd, saopšteno je iz te Agencije.
Kako je navedeno, nova jedinica u okviru Agencije osnovana je bez prijema novih zaposlenih u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radni odnos, a radi sprovođenja Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.
Iz agencije za restituciju podsećaju da je Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta stupio na snagu 27. februara, a da je prve zahteve za vraćanje imovine po osnovu tog zakona podnela Jevrejska opština Beograd.
Pripadnicima jevrejske zajednice rešenjem je usvojen zahtev i vraćena su dva poslovna prostora u centru Beograda, dok iz Agencije za restituciju očekuju da će uskoro biti doneto još rešenja koja se odnose na imovinu oduzetu pripadnicima te zajednice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osnovana jedinica za vraćanje imovine žrtvama Holokausta

Izvor: Blic, 22.Jul.2016

Agencija za restituciju Republike Srbije osnovala je Jedinicu za vraćanje imovine žrtvama Holokausta i donela rešenje kojim su vraćena dva poslovna prostora u centru Beograda po zahtevu Jevrejske opštine Beograd, saopšteno je danas iz te Agencije...Kako je navedeno, nova jedinica u okviru Agencije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.